Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Cases

Lage zuiverheid stikstof voor LCMS-systemen

Onze relatie is werkzaam voor diverse klanten in de voedingsmiddelen industrie, voornamelijk op het gebied van specialistische voeding, waaronder melkpoeders en zuigelingenvoeding, evenals ontbijtgranen en andere voedzame droge producten.

Over de samenwerking met Avilo

Al ruim 15 jaar is Avilo de producent en leverancier van stikstofgeneratoren voor LCMS systemen bij dit bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie. Voor de analyses in het QC laboratorium wordt er al vanaf het begin gebruik gemaakt van de stikstofgeneratoren van Avilo. Op den duur zijn er meer analyses en instrumenten bijgekomen en nam het stikstofverbruik toe. Naast stikstofgeneratoren heeft Avilo ook een nieuwe persluchtvoorziening geleverd voor dit nieuwe lab. Na uitbreiding van het gebouw en het laboratorium werd de perslucht- en N2-vooriening verplaatst naar een nieuwe technische ruimte. Naast de verhuizing is er ook voor gekozen om de installaties dubbel uit te voeren. Op deze wijze is het systeem met 100% back-up uiterst betrouwbaar gebleken in de afgelopen jaren en hoeft het bedrijf nooit bang te zijn voor stilstand van het proces.

Hoge kwaliteit stikstof

Kort geleden heeft Avilo geadviseerd om niet één maar beide generatoren in de stikstofinstallatie te vervangen voor twee nieuwe OmniFluxx generatoren met dezelfde capaciteit en techniek. Deze waren namelijk aan vervanging toe. De nieuwste OmniFluxx generatoren zijn voorzien van een nieuwe besturing met een touchscreen controller. Onze relatie profiteert nu van twee identieke up-to-date N2-systemen en een 100% back-up garantie op het moment dan een van de twee generatoren stil komt te staan. Daarnaast leveren beide systemen dezelfde constante druk en zuiverheid wat resulteert in een 24/7 productieproces.

Stikstof specificaties

De installaties levert stikstof met de volgende waarden:

PPM

98

Zuiverheid - PPM
Bar

8

Druk - Bar
Flow

115

Flow - L/min

Meer informatie over het zelf produceren van stikstof en de voordelen? Neem vrijblijvend contact met ons op.